Författarskap

Bild: Tv4play.se


I slutet av november 2019 släpptes min bok ”Det är inte du som är sjuk, lillebror – det är vi som är det!” (en bok om normer, grupptryck, självkänsla och mycket mer).

Några dagar efter boksläppet gästade jag Tv4 Nyhetsmorgon för att prata om boken, och inslaget hittar du här.


Recensioner:

”Angelica har skapat någonting tidlöst och enormt. Jag tänker att denna bok kommer vara avgörande för många personers liv framöver.” 
– Hilma Klasson, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet NBV. 

”På ett mänskligt sätt tar hon sig an viktiga aspekter av personlig utveckling och hon gör det bra. Det här är en viktig bok med ett värdefullt budskap för alla som läser den. Kan varmt rekommenderas.”
– Jesper Caron, föreläsare & författare

”En bok som berör läsaren med många konkreta och spännande beskrivningar, hela tiden med en personlig touch. Viktiga teman tas upp, och detta med ett levande, engagerande bildspråk och en god språkbehandling.” 
– Björn Nilsson, författare & lektor i socialpsykologi

”En personlig bok som växer med sina fina texter. Och som får dig som läser att växa med.” 
– Micael Dahlen, Professor (Stockholm School of Economics)


Baksidetext:

Det hela började med att Angelica skrev ett hyllningsbrev till sin hjärnskadade lillebror – ett brev som blev viralt i såväl Sverige som i Norge. I brevet ifrågasatte Angelica normer som tycks försvåra livet för många människor, och därefter hyllade hon sin lillebror för att han går emot dessa normer. 

Kort därefter blev Angelica krönikör, och i sina uppskattade texter berörde hon ämnen som grupptryck, självkänsla och ensamhet. 

Boken består av dessa krönikor, men också av nyare texter. Från sina personliga berättelser drar Angelica även kopplingar till forskningen – forskningen kring just normer och grupptryck. Resultatet har blivit en resa kantad av både humor och allvar; skratt och sorg. 

Målet är att du som läser ska inse hur mycket du formas av människorna runt dig, hela tiden, utan att du kanske ens märker det. Att du ska förstå hur stor del av dig – av ditt liv, dina beteenden och (inte minst) sättet du ser på dig själv – som präglats av social påverkan. Att du ska börja upptäcka de mönster som du tidigare bara följt på ren automatik. Framför allt är målet att du ska inse att dessa mönster går att ifrågasätta, och att de går att förändra.


Till den som vill köpa boken

Boken går att beställa på Adlibris, Bokus och liknande nätbokhandlar. Det går även att beställa signerade böcker direkt av mig (mejla i sådant fall: info@angelicahakansson.com).

För skolor, studieförbund och liknande, som vill köpa in större volymer av boken: Kontakta Kikkuli Förlag (info@kikkuli.com) 


Det finns dessutom en föreläsning som bygger på bokens innehåll. Den kan du läsa mer om här. 


Fler recensioner: 

”Nu har jag sträckläst din bok. Fantastisk. Inspirerande. Komisk. Värdefull. 
Älskar hur du slänger in kaffekoppen rätt va det är! 
Älskar hur du sätter ord på alla känslor.
/…/ Älskar det så mycket att jag vill att du skriver en bok om skönhetsideal och sociala medier!! Det där med brösten – åh herregud vad jag har gått och väntat på precis det ’popp!’ Men inget händer
TACK ”
/Jenny Pettersson, 25 år, Örebro


”Ditt sätt att skriva med humor, allvar och värme är betagande, man känner sig delaktig, berörd och glad. All heder åt det du gett oss genom boken. Boken kan rekommenderas till alla åldrar tycker jag. Alla kan läsa den, precis alla.”
/Britt-Marie Larsson, 70 år, Dals Rostock”Nu har jag äntligen läst klart din fantastiska bok!!
Sååå mycket tänkvärda tankar och igenkänning. Krönikan ”Fattar du inte att jag älskar dig” som avslutas med hälsningar från någon inombords kändes som att det kunde varit jag. Varför är man så sträng och kritisk mot sig själv? Jag är jätteglad att jag fick läsa din bok, stort TACK!! Jag ska ha den i åtanke sen när min dotter närmar sig tonåren för som du skriver så är tonåren en otroligt jobbig period och det finns så mycket kloka tankar i din bok som hade varit skönt att läsa då när man var så osäker på hur man skulle vara och vem man ville vara.
Återigen, TACK och lycka till med ditt fortsatta skrivande. Du är grym!!”
/Linda Karlsson, 42 år, Vara


”Ville bara säga att jag precis slagit igen din bok efter att ha läst ut sista sidan. Och vilken resa det var! Jag har tagit tid på mig, läst en eller ett par krönikor här och där för att ge tid till eftertanke, för att låta allt sjunka in. Och nu är det slut, det känns nästan sorgligt! Det är så himla viktiga teman du skriver om som jag hoppas att alla ska få ta del av /…/ Tack för att du sprider budskapet och gör skillnad i människors liv, och tack för att du vänder på våra perspektiv på ett så oemotståndligt poetiskt och vackert sätt! Boken var en stor glädje att läsa och jag hoppas det kommer en fortsättning fram igenom. Kramar!”
/Julia Blennermark, 28 år, Stockholm


”Nu har jag läst ut din fantastiska bok! 
Den var så fin, direkt och så absolut nödvändig. Du äger ett härligt språk och ett fantastiskt sätt att uttrycka dig på!
Jag tänker att jag framöver ska köpa varsitt exemplar till mina barn.”
/Elisabet Tyrenius, 54 år, Ljungskile