Om mig

Jag heter Angelica Håkansson och är 27 år gammal. Jag är en föreläsare och författare som brinner för att diskutera saker som normer, grupptryck och självkänsla. Anledningen till detta är att jag, som tonåring, var nära på att gå sönder. Sönder, därför att jag kände mig så felaktig. Sönder, därför att jag inte upplevde att jag passade in i de mallar och ideal som presenterades för mig.

Min skrivkarriär tog fart i början av 2015, när min text ”Det är inte du som är sjuk, lillebror – det är vi som är det!” spred sig explosionsartat på sociala medier, såväl i Sverige som i Norge. Kort efter det blev jag krönikör på Skaraborgs Läns Tidning och jag har, sedan dess, publicerat en stor mängd krönikor i den tidningen. Krönikor, i vilka jag bland annat lyfter de ämnen som jag nämnde här ovan.

Den respons som krönikorna fått har varit fantastisk. Flera av dem har hamnat på Skaraborgs Läns Tidnings Lista ”Mest lästa”, och några av dem har i efterhand publicerats på Newsner och Nyheter24. En krönika hamnade dessutom på Expressens sida ”Omtalat.nu”.

Jag kommer alltid att vara tacksam för denna respons, för jag tror att det är tack vare den som jag började drömma om större saker; att det är tack vare den som jag vågade utforma både en föreläsning och en bok som baserar sig på mina krönikor. En föreläsning och en bok som båda bär samma namn; ”Det är inte du som är sjuk, lillebror – det är vi som är det!”

Bild: Tv4play.se

Boken – som ges ut av Kikkuli Förlag – släpptes i slutet av november 2019. Några dagar efter boksläppet gästade jag Tv4 Nyhetsmorgon för att prata om boken, och inslaget hittar du här.

Mer info om boken hittar du här. 

Föreläsningen har – sedan starten i september 2017 – körts på såväl grundskolor som på gymnasium och folkhögskolor, på bibliotek, hos företag, i ett konserthus etc. Publiken har bestått av alltifrån grundskoleelever till vuxna och seniorer.

Mer information om föreläsningen, om boken och om mina övriga tjänster hittar du genom att klicka här, eller genom att trycka på ”Mina Tjänster” i huvudmenyn.

/Angelica

Foto: Daniel Ström